Imi doream de mult sa fac fursecuri din acelea spritate. Am cautat o vreme si, pana la urma, am gasit reteta perfecta, pe bucataras.ro. Acum, sa nu credeti ca imaginatia mea s-a lasat mult impinsa de la spate...Nuuuuuuuuuuuu! Mi-am pus amprenta si pe acea reteta...numai ca am avut parte de o surpriza: mi se descarcase aparatul foto si am ramas cu o singura fotografie din timpul prepararii aluatului!
A. Pentru aluat:
B. Pentru ornat:
C . Glazura de ciocolata duo
Amestecam galbenusurile cu zaharul si adaugam praful de copt , zaharul vanilat si coaja de lamaie. Mixam la viteza medie si incorporam laptele si faina, alternativ. La final se obtine un aluat moale pe care il vom pune in pistolul de ornat,cu ajutorul caruia vom forma fursecurile in forma de bezea, in tava tapetata cu hartie pentru copt. Se dau la cuptor, la temperatura moderata pentru cca 25 de minute, pana cand devin aurii. Le scoatem pe o planseta si asezam pe fiecare cate o feliuta de ananas si boabe de zmeura.
Apoi preparam glazura: pe baie de aburi asezam ciocolata alba rupta in bucati si frisca. Amestecam pana la lichefiere, dar incet si apoi adaugam ciocolata cu lapte, amestecand cu grija ca sa nu se amestece, astfel incat sa ramana in 2 culori. Poate parea complicat , dar merge. Iei glazura si o torni cu lingurita pe fiecare fursec in parte. Trebuie sa te misti repede, dar efectul este pe masura!