Fursecuri cu stil

de simonacallas in Prajituri, 21 Mar 2014 | 3074 vizualizari

 

Necesită puţină migală, dar efectul e garantat :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru fursecuri:
  • 350 g făină
  • 3 linguri cacao neagră
  • ½ plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 250 g unt la temperatura camerei
  • 350 g zahăr tos
  • 2 ouă
  • 1 lingură coajă de portocală
  • 2-3 picături extract de portocale
  • Pentru glazură:
  • 2 albuşuri
  • 2 linguriţe suc de lămâie
  • 330 g zahăr pudră cernut
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu stil:

Zahărul se bate bine cu untul, până se formează o cremă deschisă la culoare. Se adaugă ouăle pe rând, apoi coaja şi extractul de portocale. La final se adaugă amestecul uscat (făina+cacao+sare+praf de copt). Aluatul rezultat se înfăşoară în folie alimentară şi se păstrează la rece minim 30 minute.

 Se întinde o foaie cu grosime de aproximativ 1 cm, se decupează în formele dorite (eu am folosit două decupătoare în formă de inimă, de dimensiuni diferite) şi se coc într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, în cuptorul bine încins dinainte, 10-12 minute.

 Pentru glazură, se bat albuşurile şi se adaugă câte puţin zahărul, alternând cu sucul de lămâie. Consistenţa potrivită se obţine atunci când bezeaua care cade de pe tel înapoi în vas rămâne la suprafaţă câteva secunde înainte să dispară. Conturul se face cu glazura ca atare, pentru umplere se diluează puţin.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu stil" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

ieri la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

Prajitura cu mere, afine, banana si nuci - Reteta rapida si delicioasa

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:07

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piersici