Fursecuri cu portocale

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 18 Apr 2013 | 5221 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g osânză, unt sau untură.
  • 2 portocale mari,
  • 250 g zahăr tos,
  • 15 g praf de copt,
  • 2 ouă,
  • 700-800 g făină,
  • un praf de sare,
  • zahăr pudră.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu portocale:

Cernem făina cu sarea și praful de copt într-un castron. Dăm cele 2 portocale pe răzătoarea mică, apoi le stoarcem bine sucul. Într-un castron adăugăm grăsimea aleasă și se freacă bine cu zahărul până obținem o pastă fină. Adăugăm cele 2 ouă și batem bine în continuare. Adăugăm sucul și coaja de portocală  și amestecăm până la omogenizare. Adăugăm treptat făina amestecată cu praful de copt și amestecăm până la încorporarea ei totală. Se frământă bine un aluat cu consistența mai tare. Se dă la rece pentru minim 30 minute.

Eu am folosit forma de biscuiți sprițați, pe care i-am unit apoi la capete, rezultânt aceste fursecuri rotunde. Se coc la 180 grade C pentru 15-20 minute în tava neunsă. Se dau imediat ce se scot din cuptor prin zahăr pudră.

Se servesc după ce s-au răcit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]