Fursecuri cu nuca si ciocolata

de Valclaudia in Dulciuri, 22 Dec 2013 | 7588 vizualizari

 

grozave acum, in prag de Craciun....

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 4 oua
  • 300 g unt
  • 8 linguri cu zahar pudra
  • 100 g nuca macinata
  • 4 linguri cu miere de albine
  • un plic praf de copt
  • faina alba cat cuprinde (cca 600-700 gr.)
  • Umplutura:
  • dulceata de gutui
  • gem de prune
  • Glazura:
  • 150 gr. ciocolata amaruie
  • 4-5 linguri frisca lichida
  • Decor:
  • bomboane de pom
  • diferite tipuri de bombonele pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuca si ciocolata:

Amestecam untul (la temperatura camerei) cu zaharul pudra.

Adaugam nuca macinata, ouale,mierea, praful de copt iar la final faina.

Obtinem un aluat elastic pe care-l vom tine cel putin o ora la rece.

Dupa scurgerea acestui timp scoatem aluatul de la frigider,il intindem pe masa de lucru si decupam fursecurile in formele dorite.

Asezam fursecurile in tava tapetata cu hartie de copt, le coacem la temperatura moderata pana se rumenesc usor.

Dupa ce s-au racit, lipim cate 2 fursecuri folosind un start de dulceata de gutui sau gem de prune.

Glazura o preparam la foc mic topind ciocolata in 4-5 linguri frisca lichida.

Ungem fursecurile cu glazura si deecoram cu bucati din bomboane de pom si bombonele colorate.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu ciocolata si vanilie