Sunt niste fursecuri usor de facut, aromate si gustoase, care merg cu o cafea sau ceai la micul dejun, ca o gustare intre mese sau la un film. Se fac usor, nu sunt pretentioase si sunt atat de bune ca nici nu veti observa cand veti goli platoul :)
Am facut aceste fursecuri cu faina neagra si faina de ovaz, pregatind un aluat ca cel pentru cozonac. Mai intai am stors zeama de la doua lamai si am amestecat-o cu mixul de faina neagra si faina de ovaz. Apoi am adaugat unt, drojdie, stafide, o lingura de miere, zahar brut si un ou. Daca considerati necesar, se mai poate adauga esenta de lamaie. Precizez ca untul a fost lasat la temepratura camerei pentru a fi usor de incorporat, iar stafidele au fost lasate putin la inmuiat in apa.
Am framantat bine pana s-a topit zaharul si am obtinut un aluat de consistenta celui pentru cozonac. Am lasat la dospit pana ce si-a dublat volumul, apoi am rupt compozitia obtinuta in doua si am format doua bile. Din fiecare bila am obtinut o foaie pe care am intins-o cu sucitorul. A fost nevoie de putin ulei pentru a nu se lipi coca de sucitor si de maini. Dupa ce prima foaie a fost intinsa, am decupat fursecurile in forma dorita, eu am ales sa le tai sub forma de steluta. In mijlocul fiecarui fursec am asezat o stafida.
Cand fursecurilor li s-a dat forma dorita, alaturi intr-un vas intins am turnat faina de ovaz prin care am trecut fiecare furesc in parte pe ambele parti. Astfel am obtinut aspectul rustic al fursecurilor pudrand fiecare prajiturica in parte cu faina de ovaz. Daca faina nu se lipeste, putem unge fursecurile cu ajutorul unei pensule cu putina miere sau chiar apa.
Am asezat hartie de foc in tava in care urma sa coc fursecurile, apoi am asezat prajiturele. Am facut la fel si cu a doua foaie de aluat si am dat totul la cuptor la foc mic pentru aproximativ 15 minute.