Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu o lingura de lapte sau frisca lichida. Se omogenizeaza si se lasa la racit.
Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine ca o crema. Se adauga oul si se mixeaza foarte bine. Adaugam apoi ciocolata racita, esenta si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Se da la rece pentru minim 1 ora, timp in care aluatul se va intari considerabil.
Pe masa usor infainata intindem aluatul in foaie subtire de cca jumatate de cm, apoi taiem in formele dorite.
Se transfera in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc mediu, pana incep sa se rumeneasca pe margini.
Glazura:
Punem zaharul intr-un castron, apoi incepem sa punem zeama de lamaie amestecand continuu. Punem zeama pana aducem glazura la consistenta dorita.
Fursecurile coapte si racite se trec prin glazura, apoi se pun pe un gratar sa se usuce.
1
zaharul pentru glazura ar fi indicat sa fie din cel "de cumparat", iese glazura mai fina, dar merge si cu cel de acasa rasnit foarte fin.