Fursecuri cu dovleac

de Retete cu Margareta Cismasiu in Prajituri, 11 Oct 2014 | 2592 vizualizari

 

Pentru ca sezonul dovlecilor e in toi,nu puteau lipsi niste fursecuri cu acest minunat fruct.Aromate,moi,pufoase sunt minunate langa o cana de lapte cald sau servite dimineata la cafea.E un desert minunat,care il recomand cu caldura.

 

INGREDIENTE

  • 450 gr dovleac copt,
  • 680 gr faina,
  • 250 gr unt,
  • 300 gr zahar,
  • 4 oua,
  • zahar vanilat,
  • 1 lingurita scotisoara,
  • praf de copt.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu dovleac:

 Untul moale se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana acesta se topeste si devine o crema.Se adauga ouale,pe rand,mixand dupa fiecare ou adaugat.Dupa ce s-au omogenizat se adauga pulpa de dovleac coapta in cuptor si pasata.Se adauga scotisoara,iar la urma,faina cu praful de copt.Rezulta un aluat moale dar omogen.Se ia cu lingurita din aluat si se pun gramajoare mici in tava tapetata cu hartie de copt.Deasupra,dupa preferinta, se pune miez de seminte de dovleac,stafide ,nuca sau se lasa simple.Se coc in cuptorul dinainte incins pana se rumenesc frumos.Vor avea o frumoasa culoare galbena,datorita pulpei de dovleac.

Fursecurile simple se pot glazura cu o glazura de ciocolata neagra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (6)

Merisor 1

12.10.2014, 05:44

Interesante!

babi5 1

14.10.2014, 15:06

reisnaor_2006 1

17.10.2014, 10:20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec aromat