Pentru reteta m-am inspirat de la Edith's Kitchen....eu am schimbat doar formele:D
Sunt fragede si nu te mai poti satura de ele.
Amestecam intr-un bol faina si sarea, iar intr-un bol separat mixam untul cu zaharul pudra pana cand compozitia devine cremoasa.
Punem esenta de vanilie si apoi adaugam treptat faina si incepem sa framantam pana la omogenizare. Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios. Daca vi se pare prea moale, mai adaugati putina faina. Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la congelator pentru 20 de minute si inca 40 de minute la frigider.
Scoatem aluatul din frigider, presaram faina pe planul de lucru si intindem aluatul intr-o foaie subtire (de aprox.5 mm), apoi decupam din el cu formele preferate.
Tapetam o tava cu hartie de copt, punem fursecurile si le dam la frigider pentru aprox. 20 de minute.
Dam tava la cuptor la foc potrivit pentru aprox. 10 minute, le scoatem si le lasam la racit, dupa care le decoram cu glazura si bomboane. Le punem pe o bucata de hartie de copt pana cand se intareste glazura.
Pentru glazura topim ciocolata pe baie de aburi si o amestecam cu lapte.