Initial am vazut aceste fursecuri la Miha, dar sub forma de bastonase iar apoi a urmat Gaby. Ei bine, nu am putut sta indiferenta si le-am testat si eu. Vreti sa stiti si rezultatul meu? Ii dau dreptate Gabitzei: trebuie dublate cantitatile :). Daca va place ciocolata, atunci e musai sa-i testati. Langa o cafea fierbinte sunt o nebunie. V-am convins? :))
Untul la temperatura camerei il mixam pana devine spuma iar apoi adaugam zaharul si vanilia si mixam pana se omogenizeaza. Adaugam si galbenusul mixand bine.
Separat amestecam faiana cernuta cu cacaoa, praful de copt, migdalele si ciocolata rasa. Adaugam acest amestec peste crema de unt si framantam (cel mai bine cu mana) pana se incorporeaza toata faina.
Acoperim vasul cu folie alimentara si dam la frigider cel putin o ora.
Scoatem vasul din frigider si din aluatul rece formam bilute pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, lasand putin spatiu intre ele.
Dam la cuptor, la foc potrivit 12-15 minute.
Le lasam sa se raceasca iar apoi le putem orna cu ciocolata topita. Va spuneam si ieri ca am stat foarte prost cu timpul in ultima vreme, asa ca nu le-am mai ornat, dar au fost tare bune si asa.