Fursecuri "amprenta" cu gem - Thumbprint cookies

de Corinuta in Dulciuri, 19 Dec 2014 | 6887 vizualizari

 

Din cateva ingrediente simple, cu putina grija si atentie se pot obtine minunatiile astea dulci si sfaramicioase. Sunt consistente si fine in acelasi timp...ce mai, va recomand sa le incercati!

 

INGREDIENTE

  • 250 g migdale macinate fin
  • 250 g faina
  • 230 g margarina Rama mit butter
  • 100 g zahar
  • 1-2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g gem
  • zahar pudra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri "amprenta" cu gem - Thumbprint cookies:

Se amesteca bine faina cu migdalele macinate. Separat se mixeaza zaharul cu margarina Rama mit butter 3-4 minute pana amestecul devine pufos. Se adauga si zaharul vanilat si se mai mixeaza putin. Se adauga amestecul de faina cu migdale si se omogenizeaza. Nu rezulta chiar un aluat, dar se pot forma bilute din acest amestec. 

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se tapeteaza doua tavi cu hartie de copt. Se aseaza bilutele formate in tavi lasand intre le minim 2 cm distanta pentru ca vor mai creste. Tinand cu o mana fiecare biluta facem cate o gropita in ele cu degetul mic de la cealalta mana. Aveti grija sa fie mari gropitele, dar sa nu ajungeti chiar pana la hartia de copt.

Se dau la cuptor timp de 15 -18 minute la 180 de grade. La jumatatea timpului de coacere intoarceti tavile, iar daca le coaceti deodata, inversati tava de sus cu cea de jos. Nu se coc mai mult de 18 minute, nu e necesar decat sa inceapa sa se rumeneasca putin, altfel vor crapa prea tare. 

Se scot din cuptor, se lasa cateva minute la racit, apoi cu ajutorul unei palete si cu grija pentru ca sunt foarte fragede, luam fursecurile si le mutam din tava pe un platou rece. Se pudreaza cu zahar. 

Dupa ce s-au racit, umplem gaurile de la fursecuri cu cate o lingurita cu gem. Daca aveti gem de la magazin, care e mai solid din cauza de gelatina, va recomand sa-l incalziti pe aragaz intr-o craticioara pana la punctul de fierbere, o sa va fie mai usor sa umpleti fursecurile. 

Se lasa sa se "usuce" la temperatura camerei, de preferinta peste noapte, ca sa nu curga gemul din ele.

Pentru un efect mai deosebit, puteti folosi diferite feluri de gem.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

in loc de migdale, puteti folosi nuci sau alune macinate, dar atunci va recomand sa adaugati o esenta de migdale

2

ca sa fie mai usor de mixat zaharul cu margarina, putei folosi zahar pudra

3

zaharul vanilat se poate inlocui cu o esenta de vanilie

4

inainte de a le umple cu gem neaparat sa le pudrati cu zahar, le da un aspect frumos, dar si din cauza ca ele nu sunt foarte dulci

5

din cantitatile de mai sus ies doua tavi de fursecuri

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri "amprenta" cu gem - Thumbprint cookies" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert boccelute cu bezea si nuca