Fursecuri

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 28 Dec 2010 | 5774 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 125 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • esenta de portocale
  • 2 linguri lapte
  • 250 g faina
  • pt decor:
  • colorant alimentar verde
  • boamboane decor
  • nuca de cocos verde
  • pt glazura:
  • ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  • o lingurita unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri:

Frecam untul cu galbenusurile si cu zaharul, adaugam apoi esenta, laptele si faina si framntam un aluat moale. Intindem aluatul in foie potrivita, nici subtire, nici groasa, apoi decupam sub duferite forme. Ungem o tava cu ulei si vom pune formele la copt pt app 20-30 min.

Intre timp pregatim glazura:

Punem frisca lichida, cu ciocolata si untul intr-un ibric si lasam pana se topeste ciocolata, dama la racit.

Dupa ce am scos fursecurile glazuram cu ciocolata, pe unele punem boamboane, pe altele nuca de cocos s i le dam deoparte pana se intareste glazura.

Pe braduti ii ungem cu colorant verde si ii bagam separat la copt, repetam faza cu glazurarea si la ei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

ieri la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de Craciun