Fursecuri

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 28 Dec 2010 | 5550 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 125 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • esenta de portocale
  • 2 linguri lapte
  • 250 g faina
  • pt decor:
  • colorant alimentar verde
  • boamboane decor
  • nuca de cocos verde
  • pt glazura:
  • ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  • o lingurita unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri:

Frecam untul cu galbenusurile si cu zaharul, adaugam apoi esenta, laptele si faina si framntam un aluat moale. Intindem aluatul in foie potrivita, nici subtire, nici groasa, apoi decupam sub duferite forme. Ungem o tava cu ulei si vom pune formele la copt pt app 20-30 min.

Intre timp pregatim glazura:

Punem frisca lichida, cu ciocolata si untul intr-un ibric si lasam pana se topeste ciocolata, dama la racit.

Dupa ce am scos fursecurile glazuram cu ciocolata, pe unele punem boamboane, pe altele nuca de cocos s i le dam deoparte pana se intareste glazura.

Pe braduti ii ungem cu colorant verde si ii bagam separat la copt, repetam faza cu glazurarea si la ei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri Laura si Bogdi