Pentru această rețetă rapidă și delicioasă am avut ca sursă de inspirație rețetele d-nei Mihaela, care pregătește frecvent fructe de mare. Vă mulțumesc! :*
Cureți gogoșarul de semințe și cotor și îl tai feliuțe. Usturoiul curățat îl feliezi. Speli roșiile.
Într-o tigaie, pui uleiul de măsline și călești ușor feliile de gogoșar, roșiile și usturoiul feliat.
Când legumele încep să se înmoaie, adaugi fructele de mare (dezghețate și spălate), vinul alb, sare, piper și busuiocul uscat.
Lași să fiarbă câteva minute, atât cât să scadă vinul și să se evapore.
Între timp, pui o oală cu apă și puțină sare la fiert. Când apa clocotește, adaugi pastele și lași să fiarbă conform indicațiilor de pe ambalaj. După ce au fiert, scurgi bine de apă și le adaugi în tigaie peste fructele de mare. Amesteci ușor și le lași 2-3 minute să fiarbă împreună, apoi oprești focul. Presari pătrunjelul tocat mărunt.