Fiecare gospodina are retetele ei, mai vechi sau mai noi, cu care isi rasfata familia si musafirii. Intotdeauna insa e bine sa iesim putin din rutina.
Va prezint o reteta de friptura pe care o stiu de la mama, dar cu o garnitura mai speciala.
"reteta romaneasca"
Cotletul il speli sub jet de apa rece, il tai felii groase de 0,5 cm, il condimentezi si il lasi la rece. Costitele le tai bucati si le dai un clocot, dupa care le speli bine. ( mai iese din fum )
Tava o ungi cu putin ulei, asezi carnea alternativ, torni apa, acoperi cu hartie pentru copt si dai la cuptor pentru 45 de minute.
Intre timp cureti cartofii, ii tai felii lungi, groase de 2,5 cm ( "in 4" cartofii albi, iar cei dulci putin mai mari) si ii fierbi in apa cu sare. Cand sunt fierti, ii storci de apa si ii condimentezi, apoi ii asezi intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt unsa cu putin ulei.
In acest moment indepartezi hartia de pe friptura, torni pe fiecare bucata de carne cata putin bere, introduci si tava cu cartofi in cuptor si mai lasi 30 de minute. Servesti totul imediat alaturi de un vin rosu, avand familia alaturi.