O specialitate americana din statele de Sud .
Rezultatul este o carne frageda care se rupe zdrente cu furculita, aromata si care se topeste in gura.
https://www.blogulluicatalina.com/2021/09/friptura-frageda-de-porc-pulled-pork.html
Incalziti cuptorul la 160° C . Puneti carnea intr-o cocota.
Pregatiti marinata amestecand intr-un castron, uleiul, otetul, mustarul, usturoiul tocat, paprika, boia de ardei si sare.
Adaugati bulionul, apa si kub-ul de pui sau legume maruntit. Amestecati bine. Varsati marinata peste carne si puneti deasupra ceapa taiata felii. Acoperiti cocota si dati la cuptor.
Dupa 1 ora si jumatate intoarceti carnea, ungeti-o bine cu sosul lasat. Adaugati un pic de apa daca este necesar, acoperiti din nou si dati din nou la cuptor.
Eu am adaugat ardeii taiati lamele.
Verificati cantitatea de lichid si arozati dupa fiecare ora.
Dupa 3 ore verificati daca carnea se zdrentuieste, daca nu continuati s-o gatiti acoperita.
A mea era buna, am intors carnea , am arozat-o si am gatit inca 30 de minute fara capac la 200 °C. Trebuie sa iasa bine rumenita.
Scoateti carnea intr-o tava, lasati sa se raceasca un pic si cu 2 furculite rupeti-o zdrente cand este inca bine calda.
Indepartati osul. Varsati sosul lasat peste carnea zdrentuita si amestecati
O puteti servi cu paine pita, face sandwich-uri sau fajita.