Carnea de vita/vitel se prepara mai greoi in mod normal, dar multicookerul i-a venit de hac.
Adevarul este ca nu stim niciodata ce carne cumparam, cat de fraged este vitelul si cat timp este necesar pentru preparare.
Feliem carnea de vitel si batem feliile putin cu ciocanul de snitele, api le saram si condimentam( eu am avut condimente pentru barbeque).
Taiem ceapa solzisori, iar morcovul il feliem pe rotund.
Punem ulei in vasul de la multikooker si selectam programul FRY pentru 20 de minute.
Apasam START, lasam uleiul cateva minute sa se incinda apoi adaugam carnea si o prajim pe toate partile, intorcand-o cu spatula din dotare. Can este colorata suficient, o scoatem din vas si adaugam ceapa.
Prajim ceapa 5- 6 minute, apoi adaugam morcovul, asezam carnea deasupra, adaugam foile de dafin si vinul.
Selectam programul STEW pentru 2 ore, inchidem capacul si apasam butonul START.
Dupa expirarea timpului, am scurs din lichidul care s-a format, si am mai lasat friptura 10 minute pe programul FRY cu capacul deschis, pentru a se rumeni mai bine.
A iesit foarte frageda, astfel incat a trebuit sa umblu cu grija cu ea pentru ca se rupea.
1
Se pot adauga catre finalul prepararii,1-2 rosii sau 2-3 linguri de ketchup.
2
Timpul de preparare depinde de fragezimea carnii.