Friptura de porc cu pasta de leustean

de camic in Porc, 31 Mai 2010 | 6520 vizualizari

 

O minunatie de aroma....de la pasta de leustean pentru care ii transmit mii de multumiri Mayei: http://mayas-esprit.blogspot.com/2009/06/pasta-de-leustean.html . Pasta care eu o folosesc la ciorbe, sosuri si la uns carnea pentru fripturi.
Pasta merge foarte bine pusa in pilaful de orez, asa un varf de lingurita, cat doar sa ameteasca cu bunatatea lui pe cel ce gusta.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata carne de porc ~ 1 kg
  • pasta de leustean
  • sare mare
  • fire de cimbru proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu pasta de leustean:

Am pregatit vasul de lut (cu capac) in care am aruncat bucata de carne unsa cu pasta de leustean si presarata cu sare mare, plus cateva firicele din cimbrul proaspat rasarit in ghiveci.

Se tine la cuptor (luand in considerare ca am bagat vasul in cuptorul rece) undeva la 90 de minute, la 180 grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu pasta de leustean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

camic 1

03.06.2010, 15:27

Multumesc.
Pasta asta de leustean o folosesc aproape la orice sos, in cantitate mica pentru ca e foarte concentrata.
Nu-mi venea sa cred, anul trecut, cand, dintr-un brat de leustean am scos 2 borcane de 400 g de pasta.

ana 1

03.06.2010, 15:48

Camic cum faci pasta?

camic 1

03.06.2010, 18:54

Pun frunzele si partea frageda din tulpina cu sare mare si ulei, intr-un vas inalt, si bag blenderul veritical peste ele pana le fac "praf". Se tine la borcan, cu un strat de ulei deasupra, la frigider.

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Carne de porc cu legume la gratar