Friptura de porc cu legume, la cuptor

de aura78 in Porc, 26 Mar 2014 | 4887 vizualizari

 

UN DELICIU

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de muschiulet de porc 
  • 2 pahare de vin alb
  • 400 g de mazare
  • 200 g morcovi
  • 500 g cartofi
  • 1 scamorza (branza) si jumatate
  • 2 catei de usturoi
  • 2-3 frunze de salvie
  • 1 crenguta rozmarin
  • ulei de masline
  • sare piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu legume, la cuptor:

Taie  muschiuletul de porc in filete de 2 cm.Taie doar pana la baza ,astfel incat filetele sa nu se desprinda .Sareaza si pipereaza dupa gust .

Leaga muschiuletul

Intr-un saculet ,sau o bucata de tifon pune salvia,rozmarinul si cateii de usturoi.

Intr-o cratita antiaderenta pune carnea cu putin ulei de masline si "sigileaz-o" pe toate partile,cateva minute.Adauga vinul si cand vezi ca s-a evaporat putin ,acopera cratita cu un capac si lasa sa fiarba la foc moderat timp de 20 de minute

Intre timp, fierbe pe jumatate cartofii si morcovii.Cand sunt pe jumatate fierte ,taie-le in cuburi si lasa-le deoparte .
Cand carnea este gata ,scoate-o si pune intre fiecare filet de carne scamorza taiata in felii de 1 cm de grosime.
Pastreaza jumatate din salsa obtinuta.In cealalata jumatate pune mazarea si las-o la foc moderat 10 minute.
Dupa 10 minute adauga cartofii si morcovii si lasa-i la foc moderat ,inca 5 minute.
Intr-o tava dreptunghiulara pune carnea , legumele alrededor  si peste carne toarna salsa ce  ai pastrat .
Pune totul la cuptorul in prealabil incalzit la 200 de grade pentru aproximativ 15 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu legume, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc cu sos de mustar