Friptura de oaie si tocanita cu gogosari

de abetina in Oaie, 3 Dec 2017 | 3146 vizualizari

 

reteta romaneasca

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru friptura:
  • 2 kg carne de oaie
  • 500 ml lapte dulce de vaca
  • ierburi aromate (wild gewurz,majoran gerebelt,zitronen melisse)
  • sare dupa gust
  • 3 foi de dafin
  • Ingrediente pentru tocanita de gogosari:
  • 300 gr ceapa rosie
  • 1 kg rosii
  • 2 kg gogosari copti si curatati de pielite
  •  1lingurita sare
  • 4 linguri ulei
  • 3 foi de dafin
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de oaie si tocanita cu gogosari:


   Se portioneaza carnea si se pune in oala sub presiune, se adauga ierburile aromate, sare, foi de dafin, lapte dulce crud, se omogenizeaza bine si se da oala la rece cel putin 12 ore.

Se mai adauga apa cat sa cuprinda carnea si se fierbe cam 10 minute de la momentul cand se aude sfaraind, dupa care se opreste focul si se lasa sa se raceasca oala. Se scoate carnea din oala, se pune in tava de la cuptor, se toarna lichid din oala, cam asa cat sa cuprinda 30% din capacitatea tavii si se da tava la cuptor, la foc iute pana cand se rumeneste frumos.

Mod de preparare pentru tocanita:

Se curata ceapa, se toaca si se pune intr-o tigaie la prajit cu putin ulei. Cand ceapa s-a patruns bine, se adauga rosiile tocate, sare dupa gust, foi de dafin si se lasa sa fiarba la foc potrivit, pana cand rosiile se transforma intr-un sos absolut delicios; se adauga gogosarii copti, taiati felii si se lasa la foc mic sa se patrunda, sa se intrepatrunda gusturile si sa mai scada nitel surplusul de lichid, dupa care se opreste focul.

Se pune tocanita pe un platou, friptura de oaie, mamaliguta calda si se serveste o mancare pur romaneasca.

Sa aveti pofta, dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de oaie si tocanita cu gogosari" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel marinata la cuptor