Friptura de miel la cuptor

de mirela0911 in Oaie, 19 Iun 2016 | 4783 vizualizari

 

Cred ca mergea de minune la Crock Pot, dar cum nu am, am pregatit pulpa de miel la cuptor si a iesit tare buna!

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa de miel
  • 250 ml vin alb
  • sare, piper, boia
  • condimente Kotanyi pentru friptura de miel
  • cateva boabe de piper mozaic
  • frunzulite de menta proaspata
  • frunzulite de oregano proaspat
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 3 lg ulei de floarea soarelui
  • 1 kg cartofi noi
  • sare
  • verdeturi Kotanyi pentru cartofi
  • patrunjel proaspat tocat
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel la cuptor:

Se spala bine pulpa de miel apoi se sterge cu prosoape absorbante. Se presara peste pulpa sare, piper si condimente pentru friptura.

Intr-un bol se prepara marinada. Se pune vinul, se amesteca cu boiaua, se adauga piperul boabe, frunzele de menta si oregano si se introduce pulpa in aceasta marinada. Se acopera bolul si se da la rece peste noapte, de preferabil. 

Intr-o tava se pune uleiul, se aseaza pulpa si se toarna marinada in tava. Se acopera si se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade. Dupa 15-20 de minute se scoate tava si se adauga morcovul curatat si taiat rondele, ceapa si usturoiul. Se acopera tava si se da din nou la cuptor. Se scoate din cand in cand si se stropeste carnea cu sosul din tava. Cand intra usor furculita in carne, inseamna ca este gata.

Cartofii se spala si se fierb in coaja. Se curata, se taie apoi in patru si se pun intr-un vas de yena uns cu ulei, se condimenteaza cu sare si verdeturi pentru cartofi si se dau la cuptor. Dupa cca 20 de minute se scot si se servesc alaturi de friptura de miel.

Pofta buna sa aveti!

TIPS-URI

1

Pulpa de miel trebuie sa stea cel putin 3 ore la marinat, de preferabil peste noapte.

2

Se poate servi alaturi de salata preferata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Catalina L 1

22.06.2016, 16:13

f buna, bravo

anca_rm 1

23.06.2016, 11:33

ce mult imi place aceasta carnita , buna friptura

mirela0911 1

23.06.2016, 12:13

Va multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel la cuptor