Friptura de miel

de nico15 in Oaie, 30 Apr 2011 | 3984 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg carne de miel
  • 1 sira coasta de miel
  • 2-3 legaturi de ceapa
  • 1-2 bucati ardei gras
  • 1 fir de praz fato
  • 1 frunza de dafin
  • 1 legatura de usturoi verde
  • cimbru,
  • sare, piper
  • 100 ml vin alb sec
  • Pt a disparea mirosul specific carnii de miel, vom pune carnea 3-4 ore intr-un litru de apa.  
  • Dupa aceasta operatiune vom pregatii pentru carnea noastra o marinada pentru fragezirea carnii , dupa cum urmeaza:
  • 5 catei de usturoi
  • 200 ml vin alb sec
  • 70 ml de ulei
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 morcov
  • ½ de telina
  • 1 lingura de miere
  • sare, piper,
  • cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel:


 Se va prepara marinada din ingredientele mentionate.

Se va tine carnea in aceasta marinada peste noapte, dupa aceea ne apucam de pregatirea carnii pentru friptura de miel la cuptor.

 Luam o tava de aragaz unsa cu ulei in care adaugam bucatile de carne si coastele de miel, adaugam ceapa si usturoiul verde, taiem ardeii fasii si adaugam si prazul, saram si piperam .

Adaugam vinul si putina apa si dam la cuptor 45-50 de minute.

Dupa primele 15-20 de minute deschidem cuptorul si punem cu lingura din tava lichidul rezultat din coacerea carnei si legumelor. Repetam aceasta operatiune de mai multe ori.

Inainte de a scoate carnea de la cuptor verificam bine.

 

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Miel la tava cu sos de rosii in stil grecesc