Friptura de iepure la cuptor cu vin

de oanapl in Iepure, 8 Apr 2017 | 6191 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 iepure
  • 150 ml vin alb
  • curry
  • foi de dafin
  • usturoi
  • rozmarin
  • ulei de masline
  • 1 punga mix de legume (morcov, mazare, broccoli, verzisoare, fasole verde)
  • ½ ardei rosu
  • 1 rosie
  • sare
  • piper
  • sos de rosii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de iepure la cuptor cu vin:

Speli iepurele transat si il condimentezi cu curry, rozmarin, sare, piper. Il asezi in tava si torni ulei de masline peste el si adaugi cateva frunze de dafin si usturoi taiat feliute. Torni vinul in tava, acoperi tava cu folie de aluminiu si o introduci in cuptorul preincalzit, la 180  grade C, pentru 40-45 de minute. Scoti folia de aluminiu, intorci bucatile de carne si lasi carnea sa se rumeneasca. Din cand in cand, mai stropesti carnea cu amestecul din tava si intorci carnea pentru a se rumeni.

Intre timp, incingi wokul si adaugi mixul de legume, ardeiul taiat fasii, rosia taiata cubulete, sosul de rosii si condimentezi cu sare si piper, dupa gust. Adaugi o canita de apa si lasi sa fiarba la foc potrivit.

Verifici cu o furculita carnea de la pulpele de iepure si, daca intra cu usurinta, inseamna ca friptura este gata.

 Servesti friptura alaturi de legume. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de iepure la cuptor cu vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Stufat cu iepure