Friptura de curcan cu masline verzi

de mirela0911 in Curcan, 18 Iul 2011 | 7575 vizualizari

 

Reteta este dintr-o revista, eu am adaptat-o la ce ingrediente am avut in bucatarie.

 

INGREDIENTE

  • 700g piept de curcan dezosat
  • 100g masline verzi umplute cu gogosari
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ou
  • patrunjel verde tocat
  • sare, piper
  • 1 ceapa mare
  • 2 rosii
  • 1 morcov
  • 600g cartofi noi
  • 4 lg ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de curcan cu masline verzi:

Pieptul de curcan se spala si se usuca bine cu prosoape absorbante si se cresteaza de trei ori pe lungime, dar nu de tot. Se condimenteaza cu sare si piper.

Ceapa si usturoiul se taie marunt, maslinele se feliaza subtire, dupa care se amesteca bine impreuna cu oul si patrunjelul tocat. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Se aseaza umplutura (nu toata) in cele trei crestaturi. Se leaga bine cu o sfoara si se aseaza intr-un vas de yena. La rosii se taie capacelele, se scobesc si se umplu cu amestecul de masline ramase.

Legumele se curata, se spala si se taie bucati mari. Rosiile se aseaza in cate un colt al vasului, iar legumele pe langa bucata de carne. Se stropeste cu uleiul, se acopera cu folie si se da la cuptorul preincalzit pt aproximativ 20 minute. Se ia jos folia si se mai da la cuptor pentru inca 15-20 minute, pana se rumeneste frumos iar legumele sunt bine facute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de curcan cu masline verzi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

mirela0911 1

19.07.2011, 18:53

lili multumesc; nu mai am dar sigur o sa mai repet

mirela0911 1

19.07.2011, 18:54

cris multumesc

marieta 1

24.07.2011, 21:40

foarte bine arata!!!!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan umplut cu legume si bardat cu portocale