Friptura 3 R

de Constelatialeu in Porc, 8 Mai 2016 | 4732 vizualizari

 

Exact, 3 R, recuperare, refolosire, reconditionare....ca mi-a ramas ceva carnita dintr-un jambon de 2,5 kg pregatit la cuptor, la foc lent cca 5 ore.....si cum n-am mancat tot doar nu era sa arunc bunatate de carne...

 

INGREDIENTE

  • cca 700 g bucati de jambon pregatit la cuptor
  • 120 g usturoi verde
  • 2 lingurite de mustar cu bobite
  • 1 cutie de 400 g cu rosii in bulion
  • 1 pahar cu suc de rosii
  • condimente cu sare de mare si verdeturi de Provance
  • 100 ml ulei
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura 3 R:

Din bucata de jambon ramasa am taiat bucatele mai mici. Separat am curatat, spalat si taiat usturoiul verde. Intr-un castron am scos rosiile din conserva, le-am taiat mai mici, am adaugat condimentele cu sarea si mustarul si am omogenizat. Punem pe foc o tigaie, lasam sa se incinga , punem uleiul apoi usturoiul, calim cca 5 min, apoi adaugam amestecul de rosii mustar si condimente, amestecam bine si lasam cca 10 min la foc mic.

Apoi rasturnam continutul din tigaie intr-un vas de lut, apoi asezam bucatelele de jambon si turnam sucul de rosii. Dam vasul la cuptor cca 1 ora la foc mic. Servim cu mamaliguta, pot sa spun ca a iesit tare delicioasa chestia asta 3R....:D daca vreti sa ma contraziceti, aveti liber intre orele 24-5 ca atunci dorm si nu va aud....:)))))))))))))))))))

TIPS-URI

1

daca vi s epar rosiile mai acrisoare adaugati un pic de zahar....

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura 3 R" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

mihaelar63 1

09.05.2016, 00:38

Uite ca a venit ,, persoana '' cea de dupa ora 24
Adica , cum s-ar zice , ai pregatit o reteta filozofica ) : ,, nimic nu se pierde ,totul se transforma "'

Gicuta 1

09.05.2016, 18:40

RuxyRux 1

09.05.2016, 19:33

Super reteta!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc fiarta