Frigarui din carne de porc

de anisoara in Porc, 25 Dec 2009 | 30859 vizualizari

 

Un sfat util de preparare a frigaruilor :
La coacerea frigaruilor mereu folosim o sticla cu lichid( apa, vin , bere) ca sa turnam deasupra carnii sa nu se arda. Eu va propun o metoda foarte utila , dupa care carnea devinde coapta foarte bine si fragila ( in suculm ei). Luati o bucata mare ( cit sa acopere toti frigaruii) de hirtie de pergament care se foloseste la coacerea produselor in cuptor. Inmuiati-o in apa bine, scurgeti-o de apa si acoperiti frigaruii in timpul coacerii lor. Veti ramine foarte satisfacuti de rezultatul care il veti primi.

 

INGREDIENTE

  • 4 kg de carne de porc sau vita
  • 250 gr de mayonesa clasica ( I metoda)
  • 4 lingurite de zahar sau
  • 2 lingurite de miere de albina ( II metoda)
  • Sare,
  • Piper negru
  •  
  •  
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui din carne de porc:

Pentru prepararea frigaruilor se cumpara carne de porc sau vita, este de dorit in stare proaspata – nu inghetata. Cea mai buna carne este de la gusa.Ea este mai moale si contine putina grasime ,suculenta , care e foarte important in coacerea frigaruilor la gratar. Se taie carnea in bucati cu partile egale de 4-5 cm . Carnea se marineaza dupa 2 metode :

Prima metoda : La bucatile taiate de carne se adauga sare si piper ( dupa gust), si se amesteca bine intr-un vas mare, dupa aceia se lasa 20 minute sa-si i-a carnea bine sarea si piperul . Peurma se toarna mayonesa ( e de dorit Provansal) in carne si se amesteca minutios. Carnea pentru frigarui se lasa intr-un loc racoros pentru minim 2 ore( se poate si mai mult timp) , ca sa se marineze . Se infig bucatile de carne pe betele de frigarui .
Dupa 2 ore se poate coace la un gratar incins foarte bine, pentru bucatile de carne sa prinda la inceput o pojgita de jur imprejur , ca sa nu-si pearda sucul ei.
Eu nu adaug alte condimente otet sau vin . Dupa aceasta metoda de preparare a frigaruilor carnea isi pastreaza gustul ei natural . Tot timpul mi-ai reusit foarte bine si toti oaspetii intreaba , dar cum i-ai marinat sa sunt atita de gustosi …


A doua metoda : La bucatile taiate de carne se adauga sare si piper ( dupa gust), si se amesteca bine intr-un vas mare, dupa aceia se lasa 20 minute sa-si i-a carnea bine sarea si piperul . Se prepara marinada in urmatorul fel : Se adauga intrun pahar ( 200 gr) de apa fiarta racita 2 lingurite de zahar ( fara virf) sau 1 lingurita de miere de albina si se amesteca bine. Acest sirop se foloseste pentru 2 kg de carne, la 4 kg de carne trebuie sa preparam siropul din 2 pahare de apa.

Peurma se toarna siropul in carne si se amesteca bine cu miina . Carnea pentru frigarui se lasa intr-un loc racoros pentru minim 2 ore , ca sa se marineze . Se infig bucatile de carne pe betele de frigarui .
Dupa 2 ore se poate coace la un gratar incins foarte bine.
Daca preparati frigarui din carne de vita va recomand sa adaugati si 2-3 linguri de ulei in marinada, deaorece , carnea este mai uscata decit cea de porc.

Va doresc succese si POFTA BUNA.

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui din carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Frigarui din pulpa de porc , cu garnitura de cartofi prajiti