Este un foietaj care poate fi folosit la saleuri, placinte si cremsnit.
Mama unei prietene il facea frecvent.
Impartim untul in in felul urmator: 1/3 il punem intr-un vas impreuna cu uleiul, iar 2/3 intr-un bol impreuna cu zaharul.
Vasul il punem la foc lent si lasam pana se topeste untul si incepe sa clocoteasca apoi adaugam o mana de faina, amestecam si ridicam de pe foc.
Iese ca o ciulama mai subtire.
Frecam untul tinut la temoperatura camereicu zaharul, adaugam ouale si telemeaua data pe razatoare, omogenizam apoi adaugam apa, esenta si coaja de lamaie si la final faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt.
Framantam un aluat tocmai bun de intins cu sucitorul.
Il intindem in foaie nu prea subtire pe masa de lucru, turnam jumatate din ciulamaua calduta cu care ungem jumatate de aluat, iar cealalta jumatate neunsa o rulam pe sucitor si pliem peste cea unsa.
Presam putin peste apoi procedam la fel cu restul de ciulama si pliem cat ne permite aluatul.
Acoperim cu folie alimentara si dam la rece pana se incheaga bine ciulamaua pe aluat.
Se poate pastra la fricider cateva zile sau chiar se poate congeal si utilize altadata