Focaccia cu masline a la Simo

de Corinuta in Piine, 19 Dec 2014 | 4920 vizualizari

 

Am facut pentru prima data painica din asta plata italieneasca. M-am oprit la reteta lui Simo, ca tare pufoasa arata. Partea buna la focaccia este ca se poate manca si a doua zi, eventual putin incalzita, cu o cana de iaurt alaturi. Tare buna a fost! Multu' Simo de reteta!

 

INGREDIENTE

  • Ptr. aluat:
  • 500 g faina
  • 300 ml apa calduta
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • Ptr. garnisit:
  • 100 g masline verzi fara samburi
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita oregano uscat
  • sare, piper macinat
  • 100 g cascaval ras
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu masline a la Simo:

Se pregateste aluatul: amestecam faina cu drojdia uscata si cu sarea. Dizilvam zaharul in apa calduta, apoi turnam peste faina. Se amesteca bine, apoi se framanta aluatul cu mainile bine unse cu ulei, pana devine omogen si nelipicios(5-8 minute). Se acopera si se lasa la dospit aprox. 30 de minute la loc caldut. 

Preincalzim cuptorul la 180 de grade.

Se feliaza maslinele, eventual se scurg bine pe un servet de hartie. Usturoiul curatat si pisat se amesteca intr-o canita cu sare si oregano, iar apoi se adauga si uleiul.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, rasturnam aluatul si cu mainile unse cu ulei ii dam o forma ovala si plata. Ungem deasupra cu amestecul de usturoi, apoi asezam maslinele apasandu-le putin in aluat, iar la urma presaram si piper macinat.

Se coace aprox 30 de minute la 200 de grade, pana incepe sa se rumeneasca putin. In ultimele 10 minute se presara deasupra cascavalul ras. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se mananca calda sau rece, bucati rupte cu mana sau taiate felii, dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu masline a la Simo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine cu cascaval