Îmi place să experimentez tot felul de forme și decorațiuni din aluat. De data aceasta, m-au inspirat niște floricele pe care le-am tot văzut zilele trecute, așa că am făcut și eu mai multe tipuri de floricele.
Pentru acestea, nu o să vă ajute aluatul de foietaj pentru că el are tendința să se umfle, iar noi nu avem nevoie de straturi, ci de un aluat simplu din apă, făină și ulei, eventual cu puțin praf de copt, având grijă să-l frământăm și să-i dăm elasticitate.
Le puteți umple cu ce vreți, eu am încercat cu carne de porc pentru că în ziua aceea aveam de gând să fac chiftele, deci tot pregătisem amestecul pentru ele. Sper să vă placă și să le încercați!
„Aluaturi de casa”
Timp de pregătire: 2 h
Timp de coacere: 27 min, foc mediu
Porții: 10
Mod de preparare:
Pentru aluat:
Într-un castron adânc, se amestecă apa cu praful de copt, uleiul și sarea, apoi se adaugă făină cât cuprinde (aprox 200 g), frământând până se obține un aluat elastic. Se dă la frigider până la utilizare.
Pentru umplutură:
Se dă carnea la mașina de tocat, apoi se amestecă împreună cu mirodeniile, usturoiul verde și oul.
Pentru florile umplute:
Se întinde aluatul în foaie subțire pe masa presărată cu făină (se adaugă făină din când în când, la nevoie, deci în total aprox 100 g). Nu înfăinați prea tare aluatul, ca să nu îl îngroșați, acesta trebuie să fie elastic, să îl puteți modela. Se decupează cercuri din aluat, cu un pahar sau o formă de patiserie, se adaugă o jumătate de linguriță de umplutură și se împăturește în formele dorite.
Se unge fiecare floare cu ou bătut puțin înainte și se așază într-o tavă cu foaie de copt.
Se coc la foc mediu, aprox 30 de minute, trebuie să fie nu prea rumene, ci ușor aurii, ca să nu se usuce.
Se obțin 2 tăvi cu astfel de flori umplute.
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/04/floricele-cu-carne.html