Sunt extraordinare!Daca nu le-ati gustat pana acum, e timpul!!!
1.Florile de dovlecel se sterg usor cu un servet moale de bucatarie si se taie stigmatul cu foarfeca.
2.Dovlecelul se curata de coaja ,se scot semintele si se taie in cubulete de 2-3 cm.
3.Rosiile se curata de pielita (prin scufundare in apa clocotita)si de seminte ,se taie cubulete si se sareaza.
4.Se toaca marunt verdeata.
5.Se prepara umplutura:se amesteca bine branza cu galbenusurile, parmezanul,patrunjelul,coaja rasa de lamaie,sare, piper.Se lasa la rece 10-15 minute.Se pune amestecul intr-o punga de plastic careia i se taie un colt si se pune cu spritul incet de tot pana se umple floarea doua treimi.
7.In 4 linguri de ulei fierbinte se pune ceapa taiata marunt,se adauga dovlecelul taiat cubulete,sucul de lamaie si se calesc 5 minute.Se adauga rosiile ,mararul si deasupra se aseaza florile umplute.Se fierb inabusit, la foc mic ,20 de minute.Se servesc cu un bol de smantana alaturi.