Fish fingers - magia bucatariei americane

de klausenburger_adica Lacrima in Pangasius, 9 Oct 2009 | 7921 vizualizari

 

Intre o zi si alta e mereu distanta de un an.

Si totusi cine poate cu adevarat cuantifica timpul, cine il poate pune intr-o forma umana? Ceasurile noastre, calendarele noastre sunt doar imagini ale limitarilor noastre, mici orgolii cu care credem ca putem prinde si contine totul, cand de fapt noi suntem cei cuprinsi si continuti intr-o sfera enorma: universul.

Amintindu-mi anii nostri frumosi de studentie alaturi de o amica draga am facut acesti "fish fingers", un "americanism" pe care de regula il gasiti in congelatoarele oricarui hipermarket. Insa facut in casa e nemaipomenit! Si e atat de simplu :)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr pangasius file, sau orice peste alb
  • 125 gr pesmet
  • 2 linguri de cascaval ras
  • 1 lingura de patrunjel maruntit (proaspat)
  • 1/2 lingurita de paprika dulce
  • 1/2 lingurita de marar maruntit (proaspat)
  • 1/4 lingura de praf de usturoi
  • 150 ml smantana
  • 1 ou
  • 100 gr faina
  • 100 ml ulei
  • sare si piper dupa gust
  • 4 foi de placinta
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fish fingers - magia bucatariei americane:

  1. 1. Taie fileul de peste in bucati de 2-3 centrimetri grosime.
  1. 2. Amesteca pesmetul, sarea, piperul, cascavalul ras,patrunjelul, mararul, paprica si usturoiul intr-o farfurie si pune la o parte;
  1. 3. intr-o alta farfurie amesteca oul batut usor cu smantana;
  1. 4. trece bucatile de peste prin faina, apoi prin amestecul de ou cu smantana si apoi prin amestecul de pesmet si prajeste-le in uleiul bine incins dinainte;
  1. 5. din aluatul de placinta fa mici buzunarase in care sa incapa 2 "degetele" prajite de peste; pune saculetii cu cele 2 degetele in ei intr-o tava acoperita cu folie de aluminiu si apoi lasa in cuptorul incins pentru 5 minute, sau pana cand aluatul capata

TIPS-URI

1

 se serveste cu sos de soya pe care il gasiti in raioanele de mancare asiatica din orice supermarket si cu orez fiert langa care n-ar strica putin sake (bautura japoneza din orez) a carei reteta o sa v-o dau intr-una din zilele care vin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fish fingers - magia bucatariei americane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pangasius pe pat de legume