File de macrou cu sos asiatic

de Oana in Peste, 17 Feb 2013 | 7426 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pesti macrou maricei
  • 1 catel de usturoi
  • o lingurita de ghimbir ras
  • o lingurita de coaja de lamaie
  • sare
  • orez pentru garnitura
  • Sos:
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • coaja de la o lamaie
  • un catel de usturoi ras
  • o lingurita ghimbir ras
  • un fir de ceapa verde tocat fin
  • o lingurita de miere
  • o lingura marar tocat
  • o lingura patrunjel tocat
  • o lingurita chilli
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de macrou cu sos asiatic:

Pestele se curata, se scoate cu atentia sira cu oase, se spala si se sterge cu un prosop de hartie. Se amesteca ustoriul ras cu ghimbirul ras, coaja de lamaie si sare si se freaca cu acest amestec fileurile de peste. Se unge grilul cu ulei (eu am folosit tigaia de ceramica) si se frige pestele pe ambele parti. 

Se prepara sosul amestecand ingredientele intr-un bol.

Se serveste pestele la gratar cu orez fiert si cu muuult sos deasupra.

Reteta by Jamie Oliver.

Daca ti-a placut reteta noastra "File de macrou cu sos asiatic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Macrou cu malai la cuptor