Figgy

de epurasha2bb in Dulciuri, 11 Aug 2010 | 4636 vizualizari

 

foietaje cu smochine, banane si ghimbir inecate in sirop de caramel facut cu zahar brun.. te lingi pe degete!

 

INGREDIENTE

  • 4 smochine
  • 1 banana
  • 1 lingurita unt
  • 1 lingurita miere
  • 1 foaie aluat foietaj
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Figgy:

Se rade fin putin ghimbir, se presara zahar brun peste el si se caramelizeaza in tigaie.Apoi se toarna putina miere cu unt peste acesta si se creeaza un sosulet delicios.Se adauga acolo smochinele si  banan rondele, s elasa puti sa absoarba aromele.

Se taie romburi de aluat fraged.Se pune deasupra cu lingurita amestecul de ghimbir.Apoi cate o felie subtire de smochina.Se  da la cuptor tava sa se rumeneasca si se servesc caldute sau reci.Cu siropul din tava picurat pe ele.

 

Se da la cuptor sa se rumeneasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Figgy" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si miere (de post)