Ficatei la tigaie cu sesam

de Catalina L in Ficat, 28 Feb 2015 | 3519 vizualizari

 

Este o mancare care-mi aduce aminte de copilarie. ...

Stiati ca?
Specialiştii spun că ficatul de pui conţine de trei ori mai multă vitamina B12 decât necesarul zilnic al organismului. De asemenea, este foarte bogat şi în vitamina A.
Alte studii au scos la iveală că dacă se consumă ficat de pui în mod regulat glanda tiroidă se va menţine sănătoasă.

 

INGREDIENTE

  • 6 ficatei de pui
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardel rosu mic
  • Sare
  • Piper
  • 1/2 lingurita de curry
  • Sesam
  • 2 linguri de ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei la tigaie cu sesam:

Spalam bine ficateii si-i curatam de pielite. 

Se pun apoi pe un prosop de bucatarie care sa absoarba toata apa. 

Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt.

Ardeiul se spala, se taie in 2 si se curata de seminte.  Se taie cubulete. 

Intr-o tigaie se incinge uleiul si se pune la prajit ceapa si usturoiul. 

Se coloreaza un pic si se adauga ficateii. Se condimenteaza cu sare si piper si se adauga ardeiul. Se lasa sa se rumeneasca pe ambele parti se adauga curry-ul si semintele de sésam.

Lasam sa patrunda inca 5 minute si servim cald cu un ou, cu mamaliguta, cu cartofi sau cu branza.

Pofta Buna!!!!

 

TIPS-URI

1

Sarea se poate pune la sfarsit

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei la tigaie cu sesam" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui cu otet balsamic si garnitura de cartofi pai si morocvi