Ficatei cu sos de rosii si ardei

de Oana in Ficat, 23 Iul 2011 | 47639 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficatei de pui
  • o ceapa mare
  • 4-5 catei de usturoi
  • un ardei capia rosu mare
  • 2 rosii
  • 2 linguri ulei
  • cimbru proaspat
  • marar verde
  • busuioc verde
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei cu sos de rosii si ardei:

Ficateii de pui se curata, se spala si se scurg bine. Legumele se curata si se spala. Se maruntesc la robot, separat.

Intr-o cratita cu pereti dubli se incinge uleiul, se adauga ceapa si usturoiul, amestecand continuu. Cand incepe sa scada se adauga ardeiul capia maruntit si jumatate pahar cu apa. Cand incepe sa scada se adauga ficateii, se condimenteaza cu sare si piper, cimbrul si inca jumatate pahar cu apa. Se acopera oala si se lasa sa fiarba inabusit 5 minute, intorcand ficateii pe toate partile. La final se adauga rosiile mixate si se mai lasa sa fiarba putin. Dupa ce se opreste focul se adauga mararul toat fin si putin busuioc proaspat. Ce aromeeee! Se serveste cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei cu sos de rosii si ardei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ficatei cu cartofi la cuptor