O mancare delicioasa si usor de preparat,servita cu mamaliga calda ca la mama acasa.
Punem untul la topit cu o ligura de ulei de masline, pentru a nu se arde untul, punem ceapa la prajit cu rosiile spalate si taiate cubulete mici.
In acest timp spalam bine ficatul in 3-4 ape. Il scurgem de apa si-l punem peste rosii si ceapa, condimentam cu sare si piper, adaugam patrunjelul tocat marunt. Se lasa la fiert cam 30 de minute, sa fiarba bine, dupa care punem 3 linguri de pasta de tomate si inca un pic de patrunjel tocat marunt. Dupa ce a fiert il lasam acoperit si ne ocupam de mamaliga.
Punem apa la fiert cu sare si putin malai (o lingura). Cand incepe sa fiarba punem restul de malai si lasam sa fiarba bine, o punem intr-un castronel si o lasam putin la racit. Dupa ce s-a racit intoarcem catronelul pe un platou ca sa cada mamaliga, punem ficatul langa si gata.
Pofta buna!
1
In loc de bulion se poate pune si smantana.