Ficat de pui cu mentă și ghimbir alături de griș prăjit și ciuperci brune cu usturoi

de Rita Ilies in Ficat, 12 Dec 2013 | 4389 vizualizari

 

Dacă n-ați mai auzit de grișul prăjit, vă spun că este ”pergelt gríz-ul” unguresc. Are un gust interesant și este un fel principal de mâncare foarte sățios.
N-am făcut de multă vreme, de obicei găteam papricaș de pui sau de ciuperci lângă, însă de această dată am făcut mici schimbări. :)
Merge foarte bine și cu tocănițe de carne sau legume.

 

INGREDIENTE

  • Pentru două porții, avem nevoie de:
  • 4 linguri cu griș
  • o cană cu apă
  • o linguriță unt
  • sare și piper
  • Ficatul de pui:
  • 2 bucăți ficat de pui întreg
  • ulei de măsline
  • ghimbir ras
  • mentă tocată mărunt
  • 4-5 boabe de muștar pisate
  • sare
  • piper
  • pătrunjel tocat pentru decor
  • Ciupercile cu usturoi:
  • 12 ciuperci brune
  • 3 căței de usturoi de grădină
  • ulei de floarea soarelui
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de pui cu mentă și ghimbir alături de griș prăjit și ciuperci brune cu usturoi:

Într-o tigaie se topește untul la foc mic. Se adaugă grișul și se prăjește cu atenție, amestecând continuu ( poate fi ars foarte ușor ). Când acesta devine rumen, adăugăm apa și lăsăm să fiarbă. La final adăugăm sarea și piperul.    

Ficatul de pui ( eu am folosit ficat de pui crescut la curte ) se spală și se curăță bine, apoi se lasă să se odihnească într-un baiț realizat din celelalte ingrediente ( boabele de muștar le pisăm într-un mojar ), timp în care ne ocupăm de ciuperci.    

Acestea se spală și se taie în patru, lăsându-le tulpina. Se călesc în suc propriu și puțin ulei ( fără adaos de apă ), iar spre final adăugăm usturoiul tăiat cubulețe și sarea.    

Revenind la ficatul de pui, acesta se gătește pe grătar, sau în casă într-o tigaie-grill.    Se montează farfuria și se poate servi atât ca meniu cald, cât și rece.

TIPS-URI

1

Grișul prăjit se aseamănă foarte bine cu mămăliga ( ca textură și maleabilitate ). De aceea, dacă doriți să lucrați cu el, să-l așezați în formă, faceți-o cât încă acesta este cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de pui cu mentă și ghimbir alături de griș prăjit și ciuperci brune cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (15)

MotanLaOale 1

13.12.2013, 12:46

laura_n 1

13.12.2013, 14:34

interesant! eu ador ficateii

Rita Ilies 1

13.12.2013, 18:31

Daaaa, sunt foarte buni, iar în combinația asta sunt grozavi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ficat de pui cu sos de smantana si usturoi