O prajitura ciocolatoasa, fabuloasa!
Glazura:
Decor:
Untul se topeste, se trage vasul de pe foc si in el fierbinte se pune untul de cacao si ciocolata se omogenizeaza.
Ouale cu praful de sare, vanilia si zaharul se mixeaza 5 minute pana isi dubleaza volumul.
Se adauga laptele praf, se mixeaza putin, se adauga amidonul din nou se mixeaza si la sfarsit compozitia de ciocolata si unt.
Se unge o forma de chec cu unt si se pune aluatul.
Se coace prajitura 45 de minute la 180 de grade.
Intre timp preparam glazura, amestecand intr-un vas pe foc ingredientele, incepem cu untul, adaugam in el ciocolata si vanilia, amestecam bine si racim putin inainte sa o turnam peste prajitura in forma.
Dupa ce am pus glazura lasam la racit 25 de minute minim si rasturnam cu grija prajitura, eu am pus o folie deasupra cand am intors-o in aer si un tocator de sticla.
Aranjam putin glazura ( se va imprastia usor) cu o spatula si presaram fulgii de ciocolata.
Racim prajitura si o taiem felii cu un cutit inmuiat in apa fierbinte.
Sa o mancati cu pofta!
Este o prajitura delicioasa, umeda, densa, plina ochi de ciocolata!
1
Daca alegeti o altfel de ciocolata si nu amaruie, reduceti cantitatea de zahar.
2
Daca nu puneti fulgi de ciocolata si o vreti mai dulce, mai puteti adauga 25 gr. de zahar