La o discutie am aflat ca Cosseli Superesenta de Rom (valabil si la vanilie) ofera acel gust de rom pe care generatia 80-90 ( me included) il tine minte cu mare drag.
Asa ca a fost musai si abolut necesar sa fac prajitura asta pe care n-am facut-o de mai bine de un an de zile …din lipsa de …aroma potrivita.
Blat:
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate pana spuma e teapana. Se adauga galbenbusurile si uleiul amestecand cu un tel. Se adauga faina amestecat cu praf de copt. Se coace intr-o tava tapetata cu hartie de copt cam 30 minute pe treapta minima a cuptorului cu gaz. Faceti proba scobitorii. Blatul copt se raceste si se taie in doua transversal.
Crema:
Jumatatea (superioara) de blat maruntita se amesteca cu restul ingredientelor. Se completeaza cu apa pana la omogenizare. Cantitatea de apa depinde de gustul fiecaruia. Crema trebuie sa aiba consistenta si sa nu curga.
Asezare :
Blatul ramas se insiropeaza cu apa amestecata cu rom. Poti pune zahar in sirop dar va fi foarte dulce.
Crema se aseaza peste blat si se da la rece 30 de minute.
Se scoate din frigider si de glazureaza.
Se pune in frigider pentru inca 30 de minute.