Asa se pregateste in familia mea fasolea verde pentru iarna.
Eu am folosit atat fasole fideluta cat si din cea lata, dar le-am facut separat. Fasolea lata am taiat-o pe jumatate pe lungime.
Spalam bine fasolea si curatim marginile. Taiem fasolea bucati cat de mici dorim. Intr-un vas mai mare punem 100-150 ml ulei, fasolea taiata bucatele, sare si o cana de apa. Acoperim vasul cu un capac si lasam sa fiarba la foc mediu.
Curatim rosiile de coaja si apoi le tocam marunt. Intr-o tigaie punem 50-100 ml ulei, rosiile tocate si punem pe foc. Lasam sa fiarba pana scade zeama lasata de rosii.
Adaugam rosiile in vas peste fasole si punem apa pana depaseste fasolea. Lasam sa fiarba la foc mediu pana scade putin.Potrivim de sare.
Dam vasul de pe foc si cat este calda punem fasolea in borcane. Asezam borcanele intr-o tava si introducem in cuptor pentru o jumatate de ora la foc minim. Nu preincalzim cuptorul.
Inainte de a pune fasolea in borcane le putem incalzi putin introducandu-le la cuptor. Eu trec peste acest pas.
1
Se poate adauga si ardei care se fierbe impreuna cu rosiile.