tot din cina de seara asta, si aceasta salatica care mie-mi place tare...doar ca usturoiul te cam trage la limba si bei ceva apa mai multa....sau ce-ti prieste, ma rog...
Mai intai fasolea se curata, daca e luata varsata, daca e gata curatata se trece direct la oparit...Eu intotdeauna oparesc fasolea verde inainte de a o pune la fiert. Asta de la mama am pastrat...asa va fierbe sigur chiar daca e mai trecuta...si mult mai repede. Deci se pune fasolea intr-un vas si se toarna peste ea apa clocotita. Se lasa vreo 5 minute asa. Se pune apoi in alta oala niste apa la fiert, cam 1,5 l...Cand incepe sa dea in clocot se adauga fasolea si se lasa la fiert cam 20 minute, apoi se adauga o lingurita buna de sare si se lasa in continuare la fiert inca 20-30 minute, in functie de cat de cruda e sau nu fasolea. Se scurge apoi si se lasa la racit.
Cand e racita bine se taie marunt cu cutitul, se presara sare, piper, oregano si usturoiul pisat, 2-3 linguri de ulei si se amesteca bine
Se prepara maioneza din galbenus amestecat cu mustar si uleiul adaugat putin cate putin. Nu insisit, toata lumea stie cum se face maoineza. La sfarsit se adauga smantana si iaurtul. Se amesteca bine apoi se toarna maoineza peste fasole si se amesteca bine bine.
Se serveste pe paine, cu felii de rosii. Este buonissima!!!!