Fasole verde cu maioneza

de adasev12 in Salate, 4 Mai 2012 | 5321 vizualizari

 

tot din cina de seara asta, si aceasta salatica care mie-mi place tare...doar ca usturoiul te cam trage la limba si bei ceva apa mai multa....sau ce-ti prieste, ma rog...

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole verde
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper, oregano uscat, cateva lg de ulei
  • maioneza:
  • 1 galbenus crud
  • 100 ml ulei
  • 1 l-ita mustar
  • 1 lg smantana acra, groasa
  • 2 lg iaurt gras, acru
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole verde cu maioneza:

Mai intai fasolea se curata, daca e luata varsata, daca e gata curatata se trece direct la oparit...Eu intotdeauna oparesc fasolea verde inainte  de a o pune la fiert. Asta de la mama  am pastrat...asa va fierbe sigur chiar daca e mai trecuta...si mult mai repede. Deci se pune fasolea intr-un vas si se toarna peste ea  apa clocotita. Se lasa vreo 5 minute asa. Se pune apoi in alta oala niste apa la fiert, cam 1,5 l...Cand incepe sa dea in clocot se adauga fasolea si se lasa la fiert cam 20 minute, apoi se adauga o lingurita buna de sare si se lasa in continuare la fiert inca 20-30 minute, in functie de cat de cruda e sau nu fasolea. Se scurge apoi si se lasa la racit.

Cand e racita bine se taie marunt cu cutitul, se presara sare, piper, oregano si usturoiul pisat, 2-3 linguri de ulei si se amesteca bine

Se prepara maioneza din galbenus amestecat cu mustar si uleiul adaugat putin cate putin. Nu insisit, toata lumea stie cum se face maoineza. La sfarsit se adauga smantana si iaurtul. Se amesteca bine apoi se toarna maoineza peste fasole si se amesteca bine bine.

Se serveste pe paine, cu felii de rosii. Este buonissima!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde cu maioneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mamaieelena 1

04.05.2012, 17:45

buna,buna

iry-gabriela 1

05.05.2012, 15:45

interesant

cocolina 1

05.05.2012, 19:28

buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Salata de fasole verde cu maioneza si carnaciori