Fasole pastai scazuta

de LUK in Mancaruri de post, 16 Mar 2011 | 17063 vizualizari

 

Am vazut o reteta de acest gen in revista "Femeia de azi"..

 

INGREDIENTE

  • 500gr fasole pastai fiarta
  • 30ml vin
  • 100ml apa
  • o ceapa
  • o lingura de bulion(pasta de tomate)
  • o jumatate de lingurita de zahar
  • 5 catei de usturoi rasi pe razatoarea mica
  • 2 lingurite de ulei
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole pastai scazuta:

  Pentru inceput trebuie sa specific ca eu am folosit fasole pusa inca din vara la borcan.Daca nu doriti sa folositi fasole simpla,aceasta pe care am folosit-o eu am preparat-o astfel:am pus ceapa,ardei si rosii la inabusit in apa cu putin ulei,apoi am adaugat fasole si frunze de telina maruntita,am completat cu apa si am lasat sa fiarba pana cand a fiert fasolea...revenind la reteta..

Se poate folosi fasole pastai simpla sau din aceasta de mai sus.Reteta e la fel indiferent ce tip de fasle folosim.Important e sa fie fasole pastai.

Calim ceapa in apa cu putin ulei.Adaugam fasolea,vinul,apa si bulionul.Lasam  sa fiarba pana cand are consistenta unui sos(cam 10min).Intre timp omogenizam usturoiul cu uleiul si putina sare.Cu 1min-2min inainte sa oprim focul adaugam usturoiul si sare dupa gust.Amestecam,lasam sa dea cateva clocote si oprim focul.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole pastai scazuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

LUK 1

17.03.2011, 21:27

eh...imi revin...am si eu zile mai bune si unele mai obositoare...ca nu m-au lasat astia sa ma acomodez..m-au bagat direct in "linia 1"..

MVMih 1

28.03.2011, 15:56

Imi place reteta, arata si bine.

adry88 1

05.05.2011, 19:34

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pastai scazute cu usturoi