Fasole galbena cu usturoi si mamaliguta calda

de Krystyan Trendy in Mancaruri de post, 23 Oct 2013 | 8632 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole galbena
  • 2 cepe
  • sare
  • 1 legatura de marar
  • 150 ml ulei
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 cani cu apa

Pentru mamaliguta : 1,5 l apa 1lingurita de sare 500g malai

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole galbena cu usturoi si mamaliguta calda:

Se curata fasolea de codite.Apoi se spala cu apa rece.Se curata ceapa,se spala si se taie julien.Intr-o cratita punem uleiul la incins adaugam ceapa,apoi fasolea .Se calesc putin in ulei si se adauga apa si sarea ,apoi acoperim cu un capac si lasam sa fiarba inabusit.Cand e aproape fiarta fasolea adaugam mararul tocat marunt si jumatate din capatana de usturoi tocat marunt.

Mamaliga se prepara astfel:

Se pune apa la fiert intr-un ceaun impreuna cu sarea. Se presara putin malai deasupra. Cand apa incepe sa clocoteasca punem malaiul treptat si amestecam continuu cu un tel ,pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce am amestecat bine ,mai lasam 5-10 minute timp in care mai amestecam din cand in cand.Mamaliga este gata atunci cand pe pereti ceaunului se formeaza o coaja de mamaliga. 
Cand este gata mamaliga se rastoarna cu grija pe un platou care e umezit cu apa rece inainte.

Din cealalta jumatate de capatana de usturoi facem mujdei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole galbena cu usturoi si mamaliguta calda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole galbena cu ciuperci forestiere