Fasole frecata

de kamy in Mancaruri de post, 18 Mar 2011 | 8056 vizualizari

 

Mai fac si eu din cand in cand mancaruri de post,iar fasolea e cea mai buna leguma,din punctul meu de vedere.

 

INGREDIENTE

  • fasole(3 cani fiarta)
  • 3 cartofi potriviti
  • 3 ceape
  • 2-3 catei usturoi
  • 2 linguri pasta bulion
  • boia
  • sare,piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole frecata:

Fasolea se pune la inmuiat de cu seara in apa rece.

Se fierbe a doua zi cu sare si un cub de concentrat(daca doriti)impreuna cu cartofii curatati si taiati cubulete,se scurge de apa(se pastreaza o cana),se pun 2 catei de usturoi,o ceapa taiata marunt si se mixeaza bine cu blenderul,adaugand la sfarsit apa in care a fiert fasolea,ca sa obtinem consistenta dorita.Se pune sare si piper dupa gust.

Intr-o tigaie sa pune mai mult ulei decat ar fi normal sa calim cele 2 cepe taiate solzisori fini.Se caleste bine pana se inmoaie,se adauga 1 lingurita boia dulce(sau iute daca mancati picant)se ia de pe foc si se scurge uleiul in fasole,amestecand bine.Diluam pasta intr-un pahar cu  apa rece,o adaugam peste ceapa,punem la foc,adaugam o foaie de dafin,cimbru si lasam sa fiarba pana scade suficient.Sare si piper dupa gust.

Pe o farfurie punem fasolea frecata,ceapa peste si servim cu muraturi si paine proaspata.

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

usturoi se pune dupa gustul fiecaruia

2

daca doriti sa fie mai acrisoara fasolea,puteti picura cativa stropi de otet

3

cu cartofi veti obtine o fasole frecata mai catifelata

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole frecata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (53)

kamy 1

22.03.2011, 18:57

adina....fa ca-i post

matilda 1

23.03.2011, 08:03

buuuna,deja poftesc sa-mi fac

kamy 1

23.03.2011, 10:49

matilda....fa-ti ca nu mai e

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole frecata cu usturoi si mamaliguta-post