O reteta delicioasa luata in revista Practic in Bucatarie
Fasolea se spala si se lasa la inmuiat peste noapte.
A doua zi se pune la fiert,dupa ce a dat in clocot se scurge de apa si se pune la fiert din nou in apa fierbinte cu putina sare,morcovul si ardeiul taiat rondele.
Cand legumele sunt fierte se scurg de apa si se pun in blender pana rezulta o pasta fina(se poate adauga si putina zeama in care au fiert legumele daca este nevoie).
Usturoiul se piseaza si se amesteca cu pasta de legume.
Se pune in castroane sau intr-o tava de ceramica.
Ceapa se pune la calit cu ulei de masline,sare,piper si boia dulce.Se adauga si 1/2 pahar de apa,se lasa sa scada zeama si se stinge cu vinul rosu.Se lasa pana se inmoaie ceapa,daca mai este nevoie se mai adauga putina apa.
Ceapa calita se adauga deasupra.
1
Se serveste atat calda cat si rece