Fâşii de pui crocante - chicken fingers

de AlexJ in Aperitive / Garnituri, 22 Apr 2011 | 33067 vizualizari

 

Vreau să vă spun un singur lucru...am încercat de multe ori să fac ceea ce se numește la americani chicken fingers , dar de fiecare dată parcă ceva nu era în ordine cu rețetele mele. În sfârșit am găsit ceea ce căutam .O rețetă pe gustul meu ...și în plus se face fără a îneca în ulei fâșiile de pui...Un deliciu..o nebunie....

 

INGREDIENTE

  •      2 linguri făină
  • 1 linguriță praf de usturoi 
  • 1 linguriță boia de ardei
  •  1 / 2 linguriță de sare 
  • 1 / 8 linguriță piper
  •  2 albușuri de ou mari , ușor bătute
  • 1 1 / 2 cană fulgi de porumb zdrobit grosolan 
  • 1/2 piept de pui, tăiat în fâșii (ținut în lapte vreo 30 min)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fâşii de pui crocante - chicken fingers:

Preîncălziți cuptorul la 200 °.

Combină primele 5 ingrediente într-un vas, amestecând cu un tel. Puneți albușurile în alt vas şi bateţile ușor cu o furculiță. Fulgii de porumb zdrobiți se așează în alt vas. Lucrați pe rând, fășie cu fășie.

În primul rând tăvăliți fâșiile de pui prin făină . Scufundați-le apoi în albușul de ou ,  și în final le tăvăliți în fulgii de porumb. Pe o tavă pentru cuptor puneți o foaie de copt pe care o ungeți cu unt sau o acoperiți cu spray de gătit. Așezați fășia de pui trecută prin cele 3 operații în tavă. Repetați procedura cu restul fâșiilor de pui , trecându-le prin  amestecul de făină, albușuri de ou şi fulgii de porumb.

Pulverizați peste fâșiile de pui un strat fin de spray de gătit ( dacă aveți , dacă nu aveți merge și fără). Se coace la 200 ° pentru 10 minute sau până s-au făcut, întorcându-le o singură dată.

Se servește cu maioneză , sos ranch, tulpini de țelină şi morcovi tăiate bastonaşe .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fâşii de pui crocante - chicken fingers" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

elena1988 1

22.04.2011, 21:59

Rocsi 1

23.04.2011, 16:23

super delicioase sigur

AlexJ 1

25.04.2011, 23:15

va mulțumesc tuturor... Paste fericit !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose aperitiv cu orez