Falafel

de cristina1985 in Mancaruri de post, 8 Iun 2019 | 5668 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g naut uscat
  • 2 cepe mari
  • 3 legaturi patrunjel
  • 2 lg-te chimen macinat
  • 1 lg-ta sare
  • 3 catei usturoi
  • 1 lg faina
  • 1 lg-ta bicarbonat
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Falafel:

Se lasa nautul la inmuiat, in frigider peste noapte. A doua zi, se scurge, se pune in robot si se mixeaza. Se scoate si se continua cu celelate ingrediente si anume: ceapa taiata, patrunjelul, chimenul, usturoiul si sarea. Se amesteca cele doua compozitii la care se adauga faina si bicarbonatul.

Se fac chiftelele in mana si se dau prin faina usor. Apoi se prajesc in ulei pe ambele parti, intr-o tigaie (de ceramica). Se intorc doar cand par facute. Se pun pe hartie absorbanta si se consuma calde sau reci. Mie mi-au placut ma mult reci, pentru ca au fost mai moi.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Falafel" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute cu legume