Falafel

de cristina1985 in Mancaruri de post, 8 Iun 2019 | 5947 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g naut uscat
  • 2 cepe mari
  • 3 legaturi patrunjel
  • 2 lg-te chimen macinat
  • 1 lg-ta sare
  • 3 catei usturoi
  • 1 lg faina
  • 1 lg-ta bicarbonat
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Falafel:

Se lasa nautul la inmuiat, in frigider peste noapte. A doua zi, se scurge, se pune in robot si se mixeaza. Se scoate si se continua cu celelate ingrediente si anume: ceapa taiata, patrunjelul, chimenul, usturoiul si sarea. Se amesteca cele doua compozitii la care se adauga faina si bicarbonatul.

Se fac chiftelele in mana si se dau prin faina usor. Apoi se prajesc in ulei pe ambele parti, intr-o tigaie (de ceramica). Se intorc doar cand par facute. Se pun pe hartie absorbanta si se consuma calde sau reci. Mie mi-au placut ma mult reci, pentru ca au fost mai moi.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Falafel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu pasat si ciuperci