Ceva foarte simplu și lejer dar gustos pentru o zi de post.
- Se spală, se taie dovlecelul în două (depinde de mărimea lui) apoi felii de-a lungul.
- Vinetele se decojesc și se taie la fel ca dovleceii. Se stropesc cu zeamă de lămâie (să nu se oxideze) și se pun pe grill-ul încins (eventual uns cu puțin ulei).
- Roșiile se opăresc în apă fierbinte, se decojesc se taie rondele și se pun de-o parte într-un bol.
- Vinetele și dovleceii se țin pe grill până „prind culoare”, apoi într-o tigaie încinsă se pune ulei de măsline, se călește rapid o mică parte din usturoi, (restul se adaugă la sfârșitul prerarării), se așează feliile de vinete și dovlecei peste care roșiile.
Se condimentează cu sare, busuioc, oregano, piper și restul de usturoi; se mai lasă 4-5 minute pe foc... et voilà!
De data asta nu mai am celebrul decor de semințe de in; însă puteți adăuga câteva bobițe dacă doriți :)). De ce semințe de in?..pentru că sunt super sănătoase (au proprietăți ce combat celulita) și-mi plac multtt...
Ca variantă pentru decor poate fi puțin parmezan dat la răzătoare sau ras cu ajutorul cuțitului econom, eu am pus doar puțin ulei de măsline.
Poftă bună!