Estonian Kringel

de getix in Prajituri, 30 Ian 2013 | 3773 vizualizari

 

sursa de inspiratie : www.justlovecookin.com

 

INGREDIENTE

  • 120 ml lapte
  • 1 lingurita miere
  • 30 g unt
  • 15 g drojdie
  • 1 galbenus
  • 300 g faina
  • ptr.uns :
  • 50 g unt
  • 3 linguri zahar
  • 2 lingurite scortisoara
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Estonian Kringel:

Dizolvam drojdia in putin lapte caldut + lingurita de zahar pana se umfla. Adaugam untul topit si galbenusul, apoi adaugam faina cernuta. Framantam aproximativ 10 minute. Se lasa la dospit intr-un loc cald (la mine a fost deajuns mai putin de o ora).

Intre timp pregatim umplutura: amestecam bine untul cu cele 3 linguri de zahar si scortisoara.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul il mai framantam putin (eu l-am impartit in doua, pentru ca nu am avut o tava foarte mare). Intindem o foaie de aproximativ 1 cm grosime, punem umplutura apoi rulam (oprim 1 lingura din acesta compozitie). Taiem apoi ruloul rezultat in doua, lasand un capat netaiat cativa cm. Impletim apoi cu partea taiata spre exterior. Formam  colacul, ungem cu crema ramasa apoi il punem in tava tapetata cu hartie la copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Estonian Kringel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

getix 1

31.01.2013, 20:55

Cu mare drag va servesc pe toti

Bya Ralu 1

01.02.2013, 22:58

ce bun esi eu vreau

getix 1

02.02.2013, 16:21

Ralu si o langa, merge de minune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Estonian Kringel