Estonian Kringel

de Corinuta in Dulciuri, 24 Dec 2012 | 8745 vizualizari

 

L-am facut pentru prima data anul trecut si de atunci il tot fac...frecvent ca tare ne-a placut!

 

INGREDIENTE

  • 120 ml lapte
  • 1 lingurita zahar
  • 1 galbenus
  • 30 g unt
  • 15 g drojdie
  • 1 praf de sare
  • 300 g faina
  • Ptr uns cozonacul:
  • 50 g unt
  • 3 linguri zahar
  • 3 lingurite scortisoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Estonian Kringel:

Se dizolva drojdia si zaharul in laptele caldut. Se adauga untul, galbenusul, faina cernuta si amestecata cu sarea si se framanta 8-9 minute. Se acopera si se lasa la dospit intr-un loc caldut 1-2 ore pana isi dubleaza volumul.

Pe masa infainata se intinde o foaie dreptunghiulara de aprox. 1 cm grosime, se unge cu amestecul de unt, zahar si scortisoara, lasand putin si ptr uns deasupra. Se ruleaza aluatul si se taie in doua pe lungime, lasand un capat netaiat de vreo 2-3 cm. Se impleteste cu partea taiata spre exterior, se unesc capetele si se unge deasupra cu compozitia care ne-a ramas. 

Se aseaza in tava si se coace 20-25 de minute la 200 de grade.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Estonian Kringel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Corinuta 1

14.09.2013, 15:36

Multumesc!

MonaMimi 1

14.09.2013, 20:25

minunat acum este la dospit sper sa iasa bine

Corinuta 1

14.09.2013, 21:35

O sa iasa cu siguranta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Estonian Kringel