Empanada gallega

de Ade200 in Aperitive / Garnituri, 9 Dec 2012 | 28019 vizualizari

 

Este o reţetă cunoscută în Spania şi cred ca o să vă placă. Pentru când aveţi musafiri sau ocazii speciale!

 

INGREDIENTE

Aluat:
  • 500 g de făină
  • 1 plic de drojdie uscată
  • 1 linguriţă de sare 1 linguriţă de boia
  • 200 ml de apă călduţă
  • 12 linguri de ulei de la umplutură
Umplutura:
  • 1 piept mare de pui, tăiat bucăţele( a fost de la friptură). Poate fi fiert sau crud, dar călit împreună cu ceapa.
  • 6 cepe medii tăiate mărunt
  • Ulei ca să acopere totul abundent(cel putin 12 linguri)
  • 500 g de ciuperci
  • 2 conserve de 400 g de roşii în bulion 1-2 ardei(depinde de mărime) tăiaţi bucăţele
  • pastă de ardei iute(opţional)
  • Sare
  • Piper
  • Oregano
  • 1 ou bătut pentru uns
Umplutura cu peşte:
  • 1 cutie de 900 g de ton
  • Ceapă
  • Ardei
  • Roşiii
  • condimente
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Empanada gallega:

Se călesc în ulei: ceapa, ardeiul,carnea(dacă nu e deja făcută). Ciupercile se fac separat pentru că lasă multă apă. Se unesc toate şi se adaugă roşiile tăiate bucăţele şi sucul din cutia lor. Se fierb până  cam 10 minute împreună.Se potrivesc de gust, adăugând mirodeniile dorite, poate nişte pastă de ardei iute.Se lasă să se răcească.

Clasica reţetă este cu umplutura de ton. Se face la fel, doar că nu se pun ciuperci şi carne. Se foloseşte uleiul de la tonul din cutie.

Intre timp se face aluatul.Se amestecă făina cu drojdia, sarea şi boiaua. Se adaugă uleiul şi apa şi se face un aluat asemănător cu cel de pizza. Se lasă la dospit până îşi dublează volumul.Se împarte în 2, se fac foi. Se  întinde  şi se pune în tava neunsă. Se repartizează uniform umplutura, se pune foaia a doua. Din aluatul căzut peste margini se fac ornamente. Se unge cu ou.

Se coace în cuptorul preîncalzit la foc potrivit până de vine auriu.

Se serveşte caldă sau rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Empanada gallega" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Marina 1

12.12.2012, 13:34

Foare buna si eu fac mereu

Mihaela11_jo 1

13.12.2012, 10:42

Foarte fina si apetisanta

jolygina 1

13.12.2012, 13:48

buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta de brocoli cu maioneza.