Eierspatzle sunt paste făinoase cu ouă de origine bavareză, dar sunt foarte folosite atât în Germania cât şi în Austria şi Ungaria. La noi se găsesc la Lidl sau în magazinele Cora, unde au apărut de curând. Se pot folosi în supe sau cu diferite brânzeturi ori sosuri.
Se fierb Spatzle în 3 litri de apă cu sare aproximativ 15 minute. Se scurge apa, se pun 15 g unt, se amestecă şi se păstrează la cald în vasul în care au fiert acoperit.
Ficatul de pui spălat şi curăţat de pieliţe se prăjeşte într-o tigaie încăpătoare în uleiul încins. Când este aproape gata se adaugă ceapa verde tăiată rondele, amestecând mereu până se înmoaie. Se potriveşte de sare şi piper.
Legumele se fierb 10 minute în apă cu puţină sare şi 10 g unt. La sfârşit se adaugă oregano.
Si cam atât. Se servesc aranjate frumos în farfurie: Spatzle, legume şi deasupra ficăţei. Poftă bună!