Eierspatzle cu ficat de pui si legume

de adriana65 in Ficat, 16 Mai 2012 | 5553 vizualizari

 

Eierspatzle sunt paste făinoase cu ouă de origine bavareză, dar sunt foarte folosite atât în Germania cât şi în Austria şi Ungaria. La noi se găsesc la Lidl sau în magazinele Cora, unde au apărut de curând. Se pot folosi în supe sau cu diferite brânzeturi ori sosuri.

 

INGREDIENTE

  • 400 g Spatzle
  • 300 g ficat de pui
  • 4 fire de ceapă verde
  • 200 g mix legume mexicane
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 15 g + 10 g unt
  • 1/2 linguriţă oregano
  • piper
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eierspatzle cu ficat de pui si legume:

Se fierb Spatzle în 3 litri de apă cu sare aproximativ 15 minute. Se scurge apa, se pun 15 g unt, se amestecă şi se păstrează la cald în vasul în care au fiert acoperit.

Ficatul de pui spălat şi curăţat de pieliţe se prăjeşte într-o tigaie încăpătoare în uleiul încins. Când este aproape gata se adaugă ceapa verde tăiată rondele, amestecând mereu până se înmoaie. Se potriveşte de sare şi piper. 

Legumele se fierb 10 minute în apă cu puţină sare şi 10 g unt. La sfârşit se adaugă oregano.

Si cam atât. Se servesc aranjate frumos în farfurie: Spatzle, legume şi deasupra ficăţei. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Eierspatzle cu ficat de pui si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

pe 26.09 la 05:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]